4 dingen die je mag verwachten van een goede makelaar

4 dingen die je mag verwachten van een goede makelaar

Wil je binnenkort je huis verkopen? Dan ben je vast al opzoek geweest naar een geschikte makelaar. Maar wat kost een makelaar nou precies? En wat doet een makelaar voor dat geld? In dit blog beschrijven we vier dingen die je mag verwachten van een goede makelaar bij de verkoop van je huis.

1. Geen verrassingen
Een makelaar wordt betaald door een percentage van de verkoopprijs van jouw huis te ontvangen. Dit wordt ook wel ‘courtage’ genoemd. Dit percentage wordt vooraf afgesproken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

2. Goede presentatie
Bij de verkoop van je huis is het enorm belangrijk om verzekerd te zijn van een goede presentatie op internet. Het is van belang om goed vindbaar te zijn op internet en op te vallen tussen alle andere huizen die te koop staan in de regio.

Bij een goede online presentatie van jouw huis kun je denken aan:
• Goede, professionele foto’s
• Een virtuele tour met 360 graden beeldmateriaal
• Een aantrekkelijke woningvideo
• Heldere 3D plattegronden

3. Geen opstartkosten
Om die presentatie te realiseren, moeten er kosten gemaakt worden door de makelaar. Dit zijn opstartkosten die door veel makelaars in rekening worden gebracht. Een goede makelaar is echter zo overtuigt van de eigen aanpak, dat ze deze kosten voor eigen rekening nemen, en de klant dus geen opstartkosten betaalt. Omdat de makelaar pas achteraf alles betaald krijgt, stopt deze nog meer energie in het verkopen van je huis.

4. Realistische waardebepaling
De waarde van jouw huis stelt een makelaar vast. Sommige makelaars geven standaard een hoge waarde op, zodat klanten geloven dat ze bij hen meer voor hun huis krijgen dan bij andere makelaars. Dat leidt er helaas toe dat het huis vaak te lang en voor een te hoge prijs te koop staat, om uiteindelijk voor een lagere prijs te worden verkocht.

Om er zeker van te zijn dat je een realistische waardebepaling ontvangt, kan WijMakelaars uitkomst bieden. Zij kijken naar de gemiddelde vraagprijzen voor woningen in een wijk of buurt, en voor welk bedrag deze uiteindelijk zijn verkocht.

 

Wil je binnenkort je huis verkopen? Dan ben je vast al opzoek geweest naar een geschikte makelaar. Maar wat kost een makelaar nou precies? En wat doet een makelaar voor dat geld? In dit blog beschrijven we vier dingen die je mag verwachten van een goede makelaar bij de verkoop van je huis. 1. Geen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *