Kies jij voor een makelaar met een eigen hypotheekadviseur?

Kies jij voor een makelaar met een eigen hypotheekadviseur?

Wiens belang behartigt de makelaar? Wij horen je denken… ‘Het belang van de verkoper natuurlijk, want de verkoper betaalt de courtage’… Maar is dat wel écht zo?

Wiens belang behartigt de makelaar?
Een makelaar mag alleen voor de koper óf verkoper van hetzelfde huis optreden. Een goede verkoopmakelaar adviseert en behartigt de belangen van zijn kant, de verkoper. Lijkt vrij helder, toch? Maar nu de volgende situatie.

Steeds vaker hebben makelaars (vooral de grotere kantoren) een eigen hypotheekadviseur in huis. Er bestaat dus een kans dat deze makelaars er belang bij hebben als de woning verkocht wordt mét de bijbehorende hypotheek.

Een voorbeeld: een kandidaat koper doet een (te laag) eindbod op jouw huis. Een makelaar (met een eigen ‘onafhankelijke’ hypotheekadviseur) zal wellicht eerder geneigd zijn te adviseren om het bod te accepteren (er bestaat immers de kans dat de verkoop voor deze makelaar nog meer voordelen heeft).

Let dus goed op bij het kiezen van de juiste makelaar
Onderzoek eerst of de makelaar wel écht jouw belangen behartigt. Word jij als verkoper eerlijk ingelicht als de makelaar ook geld verdient aan de koper? En hoe onafhankelijk is deze hypotheekadviseur eigenlijk?
Allemaal vragen die jij jezelf moet stellen voordat je met een makelaar in zee gaat.

Vraag en aanbod
De keuze van de juiste makelaar levert geld op!
Soms kan het zo zijn dat de marktwaarde van een woning stijgt als je kiest voor een bepaalde makelaar. Zo maakt Wij Makelaars gebruik van het Wij Collectief.
Deze unieke formule zorgt ervoor dat kopers een huis kunnen kopen zonder eigen spaargeld. Een woning, verkocht met het deze formule, zal dus bereikbaar zijn voor een grotere groep mensen.
Hoe meer kopers jouw huis willen kopen, des te hoger de waarde van jouw woning. De marktprijs is tenslotte een kwestie van vraag en aanbod.

Wiens belang behartigt de makelaar? Wij horen je denken… ‘Het belang van de verkoper natuurlijk, want de verkoper betaalt de courtage’… Maar is dat wel écht zo? Wiens belang behartigt de makelaar? Een makelaar mag alleen voor de koper óf verkoper van hetzelfde huis optreden. Een goede verkoopmakelaar adviseert en behartigt de belangen van zijn…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *